How do we feed the city?

Publicatie

Eindrapport Low Food Lab Granen 2.0

Eind oktober 2022 gingen drie voedselondernemers de uitdaging aan om met Flevolandse voertarwe een product te maken dat geschikt is voor consumptie door mensen. De uitkomst van hun experimenten is te lezen in een recent verschenen rapport.
Low Food 25 okt 22 © Paulus van Dorsten Hi Res-23

Het Low Food Lab Granen is afgesloten met een publicatie. In het rapport kun je lezen wat de onderzoeksvraag was, hoe het onderzoek is opgezet en uitgevoerd, en wat de resultaten waren.

De drie deelnemers experimenteerden met voedertarwe en slaagden er alle drie in om een smakelijk product te maken. De recepten zijn ook terug te vinden in het rapport.

Het volgende Low Food Lab begint in april, daarover binnenkort meer!

Low Food

Low Food heeft zich ten doel gesteld om de Nederlandse gastronomie te veranderen. De organisatie wil de Nederlandse eetcultuur leidend maken op het gebied van duurzaamheid en inclusie. Flevo Campus is de belangrijkste partner van Low Food. Samen werken we aan een Nieuwe Nederlandse eetcultuur. Kijk voor meer events van Low Food op www.lowfood.nl

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website