Samen met nieuwsgierige journalisten, kritische studenten en toonaangevende onderzoekers zoeken we antwoorden op vele stedelijke voedselvraagstukken. Alle artikelen en publicaties verzamelen we hier.
Lekker rennen met je gieter
Flevo Campus doet de funky chicken
Pilot is een samenwerking tussen Flevo Campus en TommyTomato
Twee rapporten van het Lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken
Bij Oranjehoen is de kip koning
Wat eten de (klein)kinderen van migranten in Almere?
Het dilemma van een webwinkel die vliegensvlug én duurzaam wil bezorgen
Supermarkt van de toekomst: wat wil de consument?
Nieuw lab onderzoekt verwaarding van minder gangbare delen van de kip
Tarwe voor veevoer: nu voor mensen!
Hoe avontuurlijk zijn Almeerders wanneer ze een restaurant kiezen?
Wat gebeurt er dit jaar bij Flevo Campus?
Promovendus Koen van der Gaast onderzocht hoe Flevolandse voedselondernemers bijdragen aan verduurzaming van de sector
De stad en het platteland. De relatie tussen de twee, is relevanter dan ooit.
Hollands Trots
God schiep de aarde en de Nederlanders schiepen Flevoland
Waarom middelgrote batches belangrijk zijn voor de voedseltransitie
Indiaas beslag van Flevolands tarwe
Deelnemers presenteren resultaten tijdens open lab sessie
Kan je tortilla's maken met voedertarwe?
Eerste resultaten van experiment
Tempeh, tortilla’s en chapati’s de 'redders' van Nederlandse tarwe?
Inauguratie lector Grootstedelijke Voedselvraagstukken
Een geslaagde, interactieve dag in de laatste week van de Floriade
Een onderzoek van Josephine Koopman
De Flevolandse korte keten is prachtig
Projectleider Thera van Heuveln vertelde in de studio hoe je een lokaal merk lanceert
Een 'bumpy road' langs welwillendheid, voedselveiligheid en barcodes.
Eten dat begint waar het eindigt: bij de Almeerder
Flevo Campus stond in de krant
Bekijk de foto's van de zuivelproeverij
Flevo Campus werkt aan de lancering van een lokale productlijn
Bestel nu jouw eigen exemplaar van Foerageren of Fabrieksworst.
NOS Journaal op bezoek
De Engelse 'food writer' Bee Wilson schreef speciaal voor de Flevo Campus essaybundel een fijn verhaal over hoe onze zintuigen steeds minder gebruikt worden als je je eten kiest. En waarom dat een slechte zaak is. The Guardian brengt het verhaal vandaag als voorpublicatie.
En zo graantekorten door de oorlog in Oekraïne verzachten?
Hoe ziet het zuivellandschap er uit in Nederland?
Vul de enquete in!
Specerijen onder de loep op 21 november
De oogst van dit jaar: 233 seizoenarbeiders en 46 boeren
Lisa en Mara kamperen en werken bij boer Peter
Langjarige samenwerking Low Food van start
Culinaire koplopers verzamelen zich op 29 november