Samen met nieuwsgierige journalisten, kritische studenten en toonaangevende onderzoekers zoeken we antwoorden op vele stedelijke voedselvraagstukken. Alle artikelen en publicaties verzamelen we hier.
Twee nieuwe Flevo Lokaal producten in de schappen
Speels meer bonen eten
Eindresultaten kokumilab gepresenteerd
Knollen en kolen een rijk mondgevoel meegeven
Begin dit jaar sloot Flevo Campus zijn programmareeks rond ‘De Boon van de Toekomst’ af met de publicatie van een whitepaper over bonenconsumptie. De publiekscampagne mag dan ten einde zijn, we gaan wél door met onderzoek - en jij kan ons helpen!
Hoe de bonencampagne verder gaat
Voedselverspilling is iets persoonlijks
Meer bonen op bord: hoe?
De toekomst is Boon
Laura de Grave volgt hyperlokaal vers
Voedselindustrie of zelf leren koken?
Buitengewoon Almere helpt kwetsbare gezinnen aan verse groenten en fruit.
"Bonen hebben de wereld meermaals gered"
KvK-Challenge voor lokaal voedsel
'Ik wil bonen populair maken'
Welke producten kun je maken van de huid, het hart, de lever en het karkas van de kip?
Red de wereld door smaak
Kan gras een grondstof zijn voor menselijk voedsel?
Brouwerij Stijl probeerde het
Lekker rennen met je gieter
Flevo Campus doet de funky chicken
Pilot is een samenwerking tussen Flevo Campus en TommyTomato
Twee rapporten van het Lectoraat Stedelijke Voedselvraagstukken
Bij Oranjehoen is de kip koning
Wat eten de (klein)kinderen van migranten in Almere?
Het dilemma van een webwinkel die vliegensvlug én duurzaam wil bezorgen
Supermarkt van de toekomst: wat wil de consument?
Nieuw lab onderzoekt verwaarding van minder gangbare delen van de kip
Tarwe voor veevoer: nu voor mensen!
Hoe avontuurlijk zijn Almeerders wanneer ze een restaurant kiezen?
Wat gebeurt er dit jaar bij Flevo Campus?
Promovendus Koen van der Gaast onderzocht hoe Flevolandse voedselondernemers bijdragen aan verduurzaming van de sector
De stad en het platteland. De relatie tussen de twee, is relevanter dan ooit.
Hollands Trots
God schiep de aarde en de Nederlanders schiepen Flevoland
Waarom middelgrote batches belangrijk zijn voor de voedseltransitie
Indiaas beslag van Flevolands tarwe
Deelnemers presenteren resultaten tijdens open lab sessie
Kan je tortilla's maken met voedertarwe?
Eerste resultaten van experiment
Tempeh, tortilla’s en chapati’s de 'redders' van Nederlandse tarwe?
Inauguratie lector Grootstedelijke Voedselvraagstukken
Een geslaagde, interactieve dag in de laatste week van de Floriade
Een onderzoek van Josephine Koopman
De Flevolandse korte keten is prachtig
Projectleider Thera van Heuveln vertelde in de studio hoe je een lokaal merk lanceert
Eten dat begint waar het eindigt: bij de Almeerder
Flevo Campus stond in de krant
Bekijk de foto's van de zuivelproeverij
Flevo Campus werkt aan de lancering van een lokale productlijn
Bestel nu jouw eigen exemplaar van Foerageren of Fabrieksworst.
NOS Journaal op bezoek
De Engelse 'food writer' Bee Wilson schreef speciaal voor de Flevo Campus essaybundel een fijn verhaal over hoe onze zintuigen steeds minder gebruikt worden als je je eten kiest. En waarom dat een slechte zaak is. The Guardian brengt het verhaal vandaag als voorpublicatie.
En zo graantekorten door de oorlog in Oekraïne verzachten?
Hoe ziet het zuivellandschap er uit in Nederland?
Vul de enquete in!
Specerijen onder de loep op 21 november
De oogst van dit jaar: 233 seizoenarbeiders en 46 boeren
Lisa en Mara kamperen en werken bij boer Peter
Langjarige samenwerking Low Food van start
Culinaire koplopers verzamelen zich op 29 november