How do we feed the city?

Wat we doen

Flevo Campus zoekt naar oplossingen voor stedelijke voedselvraagstukken, door middel van onderzoek, innovaties en experimenten. We zien voedsel als een middel voor verandering en bouwen aan een duurzaam, gezond en voor iedereen toegankelijk voedselsysteem. Hierin proberen we zowel de burger als de producent meer toe te rusten om bewuste voedselkeuzes te maken.

FLEVOCAMPUS_HIGHRES-78

Flevo Campus is een kennisinstituut dat zich richt op stedelijke voedselvraagstukken. De campus verbindt ondernemers, onderwijzers, onderzoekers en beleidsmakers. Deze interdisciplinaire aanpak resulteert in nieuwe oplossingen voor taaie stedelijke voedselvraagstukken.

Door toegepast wetenschappelijk onderzoek, innovaties en experimenten te faciliteren, voedselondernemers te steunen en educatie te promoten en stroomlijnen zoekt Flevo Campus naar antwoorden op uiteenlopende voedselvraagstukken.

Achtergrond

Almere is al jaren Nederland’s snelst groeiende gemeente. Maar waar komt het eten dat Almeerders (en stadsbewoners uit elke andere stad op de wereld) vooral vandaan? Juist: van het boerenland. In Flevoland vind je de meest vooruitstrevende boeren, die zowel gangbaar als biologisch werken. Het is dan ook een van de meest productieve akkerlanden ter wereld. Toch gaat het grootste deel van al dat geproduceerd voedsel de wereldmarkt op om elders monden te voeden.

Flevo Campus is een combinatie van denken en doen, precies op de grens tussen stad en land. We brengen het hoog producerende achterland van Almere in verbinding met ondernemers en consumenten. En zorgen er samen voor dat de voedselketens veel korter worden.

 

 

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website