Agenda
Future Farming & Food Experience 2023

Op donderdag 25 mei organiseren NPPL en Boerderij van de Toekomst in Lelystad voor de 2e keer de ‘Future Farming & Food Experience’. Op deze dag kunnen boeren op verschillende manieren in gesprek over de landbouw van de toekomst en kennismaken met de bijbehorende uitdagingen en oplossingen.
De volgende onderdelen van de editie van 2022 komen in ieder geval terug:
- boeren en onderzoekers kunnen op het fieldlab van Boerderij van de Toekomst nadenken over wat zij kunnen doen om hun bedrijf klimaatbestendig te maken en hoe ze een bijdrage kunnen leveren aan biodiversiteit binnen een productief landbouwsysteem;
- mogelijkheid om deel te nemen aan een Citizen Science project met de bodem op het eigen boerenbedrijf;
- dialoogsessies met collega boeren en mensen uit het bedrijfsleven over onderwerpen zoals:
– gewasbescherming. Hoe houd ik mijn gewas gezond in de toekomst?
– technologie/data. Wat is de rol van technologie op het boerenbedrijf in 2030?
– verdienmodellen. De grote vraag voor elke boer: hoe verdien ik geld in de toekomst met mijn bedrijf?
– circulaire bemesting. Mest en kunstmest worden steeds duurder: is circulaire bemesting de oplossing? - boeren kunnen speeddaten met onderzoekers, ketenpartners, maatschappelijke organisaties en beleidsmakers om de uitdagingen van de toekomst te delen en vragen te stellen aan iemand buiten je eigen netwerk.
- boeren kunnen hun idee van de toekomst laten verbeelden door een tekenaar!
'In het maatschappelijke debat over landbouw gaat het vooral over wat niet meer kan in de landbouw. We willen bezoekers juist inspireren over wat allemaal wél kan' (Pieter de Wolf, projectleider)
Foodplein met nieuwe producten en startups
Het evenement heet niet voor niets Future Farming & Food Experience: nieuw dit jaar is een foodplein met bekende én nieuwe producten en gerechten. Op dit plein kan worden kennisgemaakt met nieuwe producten van innovatieve startups.
More Events
-
Elke dinsdagmiddag: vragenuurtje voor ondernemers
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
waar
Natural Pavilion (of online)
Arboretum West
1325 WB ALMERE -
Meld je aan
Thematafel ‘Groei met smaak en structuur’
Tijdens deze interactieve sessie voor startende foodondernemers duik je in strategisch personeelsbeleid als basis voor duurzame groei. We combineren theorie, een inspirerend ondernemersverhaal en gesprekken rond drie thema’s: instroom, behoud en opleiden. Er is ook tijd om kennis te maken met andere voedselondermers uit de regio: alle mogelijkheden om te sparren en samen te werken.
Meld je aanwaar
The Natural Pavilion
Arboretum West
AlmereGratis
-
Food Business Conf.
Op 10 oktober 2025 zijn we zichtbaarder dan ooit. De Food Innovators-editie van de Food Business Conf. is een conferentie voor professionele ondernemers in de food-agrisector. Deze community building conferentie geeft inzichten, vergroot je kennis en expertise, inspireert op gebied van innovaties en brengt je in contact met toonaangevende spelers uit de sector, leveranciers en financiers.
Blijf op de hoogte -
Pitch event Food Pioneers #7
Closing event of the seventh edition of our Food Pioneers Program. Come and meet the Pioneers and watch them pitch their product or business to an expert panel. Their products will be on display, so lots of tasting to be done!
waar
Natural Pavilion
Arboretum West
Almeregratis
-
Pitch event Food Pioneers #7
Slotevenement van de zevende editie van ons Food Pioneers Program. Kom kennismaken met de Pioneers en zie hoe zij hun product of onderneming pitchen aan een panel van experts. Hun producten zijn te proeven, dus er valt genoeg te ontdekken!
Meld je aanwaar
Natural Pavilion
Arboretum West
Almeregratis
- Privacy Statement
- Colofon
- © Flevocampus 2021