Wat
Ruud Timmer, André Jurrius, Janno Lanjouw
Ruud Timmer, André Jurrius, Janno Lanjouw
Pakhuis De Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Bonen zijn gezond, eiwitrijk, goed voor de biodiversiteit en voor stikstofbinding. Al sinds de jaren 80 kennen we de voordelen van bonen op het menu, maar de teelt en consumptie van (Nederlandse) bonen is de afgelopen jaren enorm afgenomen. In 1988 werd bijvoorbeeld 14.000 ha geteeld, tegenover 150 ha in 2010. De hoofdrol van de boon is langzaam verschoven naar een bijrol.
Het ministerie van LNV lanceerde in 2020 met de Nationale Eiwitstrategie hoge ambities voor een meer plantaardig menu. Voor een betere gezondheid van mens, dier en natuurlijke omgeving. Vele vegetarische burgers en een Bean Deal (2022) verder is de productie en consumptie van bonen de afgelopen jaren alleen maar afgenomen.
In deze programmareeks krijgt de (Nederlandse) boon de hoofdrol. We gaan proeven, praten en onderzoeken. In ieder programma staat smaak centraal en maken we verbinding met voedselproductie, ons menu van morgen en oplossingen in beleid en praktijk. Waarom willen we meer bonen eten en telen? Wat vinden we lekker? Welke bonen worden de smaakmakers van de toekomst? Een programma over de potentie van dit ondergewaardeerde ingrediënt.
Of je nu net gestart bent, in een groeifase zit of net hebt opgeschaald: af en toe heb je als ondernemer behoefte aan een sparringspartner. Herken je dat? Kom dan naar ons wekelijkse vragenuurtje voor ondernemers in Natural Pavilion!
Natural Pavilion (of online)
Arboretum West
1325 WB ALMERE
Tijdens deze interactieve sessie voor startende foodondernemers duik je in strategisch personeelsbeleid als basis voor duurzame groei. We combineren theorie, een inspirerend ondernemersverhaal en gesprekken rond drie thema’s: instroom, behoud en opleiden. Er is ook tijd om kennis te maken met andere voedselondermers uit de regio: alle mogelijkheden om te sparren en samen te werken.
Meld je aanThe Natural Pavilion
Arboretum West
Almere
Gratis
Op 10 oktober 2025 zijn we zichtbaarder dan ooit. De Food Innovators-editie van de Food Business Conf. is een conferentie voor professionele ondernemers in de food-agrisector. Deze community building conferentie geeft inzichten, vergroot je kennis en expertise, inspireert op gebied van innovaties en brengt je in contact met toonaangevende spelers uit de sector, leveranciers en financiers.
Blijf op de hoogteClosing event of the seventh edition of our Food Pioneers Program. Come and meet the Pioneers and watch them pitch their product or business to an expert panel. Their products will be on display, so lots of tasting to be done!
Natural Pavilion
Arboretum West
Almere
gratis
Slotevenement van de zevende editie van ons Food Pioneers Program. Kom kennismaken met de Pioneers en zie hoe zij hun product of onderneming pitchen aan een panel van experts. Hun producten zijn te proeven, dus er valt genoeg te ontdekken!
Meld je aanNatural Pavilion
Arboretum West
Almere
gratis