Wat
Eva Jansen, Anneke Geraads, Rogier Scherpbier, Linda van Zonsbeek, René van der Veer
Eva Jansen, Anneke Geraads, Rogier Scherpbier, Linda van Zonsbeek, René van der Veer
Pakhuis de Zwijger
Piet Heinkade 179
1019 HC Amsterdam
Op het bord van de toekomst hebben granen een glansrol. Een feest voor (thuis)koks, want iedere graansoort en teeltlocatie heeft zijn eigen kwaliteiten. Graan is het meest gegeten ingrediënt ter wereld, maar de grote diversiteit is door efficiëntie en schaalvergroting verloren gegaan. Daarnaast wordt circa ¾ van het graan wereldwijd verwerkt tot veevoer. Zonde, want we kunnen hier ook heerlijke gerechten van koken voor mensen.
Het tweede programma in de reeks ‘De Graan Gesprekken’ gaat over eetcultuur, nieuwe gewoonten en vergeten granen met de focus op (bak)tarwe. Graan als basis voor brood, maar ook voor speciaal bier, sojasaus en plantaardige burgers. Hoe smaakt goed graan? Wat doet tarwe voor onze gezondheid? Welke innovaties kunnen we op ons bord verwachten?
Moderator Desiree Hoving gaat tijdens deze avond in gesprek met voedingsdeskundigen, bakkers, brouwers en andere graankenners over goed en gezond graan:
Geniet vóór de talkshow van een uniek Graandiner: een speciale daghap op basis van bijzondere granen van Nederlandse bonen. Deze heerlijke maaltijd kost 24 euro (inclusief drankje en servicekosten). Reserveer voor het programma en koop vervolgens via de link in de bevestigingsmail een ticket voor het diner.
The 7th edition of the Food Pioneers Programme is set to kick off in April. Have you been considering signing up, but have some questions you would like to ask? Join the webinar and Q&A session on Tuesday 18 March!
online
Closing event of the seventh edition of our Food Pioneers Program. Come and meet the Pioneers and watch them pitch their product or business to an expert panel. Their products will be on display, so lots of tasting to be done!
Natural Pavilion
Arboretum West
Almere
gratis