How do we feed the city?

Nieuws

Flevo Campus zoekt nieuwe directeur

Met het aangekondigde vertrek van directeur Lenno Munnikes, later dit jaar, begint Flevo Campus met de zoektocht naar een nieuwe directeur. Ben jij een verbinder die de voedseltransitie een stap verder kan brengen? Een aanpakker met lef die de inzet van ondernemers, overheden, onderzoekers en onderwijs kan stroomlijnen? Lees dan verder!
Placeholder graan

Flevo Campus is een stichting en de raad van bestuur heeft recruitmentbureau Public Spirit gevraagd de werving en sollicitatieprocedure voor zijn rekening te nemen. Hieronder vind je integraal de vacaturetekst, zoals die op de site van Public Spirit te vinden is. Je kunt reageren tot en met zondag 21 juli aanstaande. Let op: dat moet via de site van Public Spirit (gebruik de link hierboven).

Draag bij aan het bord van de toekomst

Organisatie

Flevo Campus is een kenniscentrum dat middels onderzoek, interventies en actieprogramma’s werkt aan het in brede zin verbeteren van het stedelijk voedselsysteem. Een bruisende plek, gericht op voedselinnovaties.

De campus bestaat sinds 2017. Het initiatief ervoor kwam van de gemeente Almere, de provincie Flevoland en de betrokken (kennis)partners van het eerste uur Aeres Hogeschool, AMS-Institute en Wageningen Universiteit. Met haar ligging aan de oostkant van de metropoolregio Amsterdam en aan de rand van het productiegebied van Flevoland is de stad Almere de ideale proeftuin voor het inzetten van innovaties en oplossingen voor stedelijke voedsel-vraagstukken.

De functie

Flevo Campus is op zoek naar een nieuwe directeur. Een verbinder die in staat is om een brug te slaan tussen het innovatieve en krachtige potentieel van ondernemers, de brede, maatschappelijke ambities van overheden en de kennis en kunde van onderzoekers.

Hij/zij zal leidinggeven aan een getalenteerd team van geëngageerde programmamakers, onderzoekers, projectleiders en ondersteunend personeel. Het werkterrein bevindt zich in heel Nederland en daarbuiten, met een focus op Almere en Flevoland. Het leggen van nieuwe connecties tussen voedselondernemers, onderwijs, onderzoekers en overheden is een kerntaak
Daarnaast moet hij/zij in staat zijn de belangen van de bestaande stakeholders te behartigen en te balanceren.

Highlights uit het profiel

 • Een academisch werk- en denkniveau
 • Leidinggevende ervaring, bij voorkeur binnen een kennisorganisatie of bedrijfsleven met researchactiviteit
 • Ervaring met transitieprocessen / transitiedenken
 • Affiniteit met voedsel is een pré
 • Ervaring met het verder uitbouwen van een organisatie en een netwerk in de regio is een pré
 • Aantoonbare ervaring met stakeholdermanagement
 • Ervaring met politiek-bestuurlijke processen is een pré
 • Leiderschap, inspiratie en verbindingskracht

Meer informatie en planning

 • Meer informatie: Miriam Oosterwijk
 • Voorselectiegesprekken bij PublicSpirit : week 30-31
 • Shortlist presentatie : eind week 32
 • Selectiegesprekken bij Flevo Campus : week 33
Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website