Sopropo Festival op 24 september
Één dag in de schijnwerpers
Op Sopropo Festival gaan we in gesprek met chef en kookboekenschrijver Judith Cyrus over haar eigen sopropo-recepten. En er mag ook geproefd worden! Stefan van Hees van De Onrust Stokers serveert zijn unieke Sopropo gin en Howard Komproe, tevens host van de middag, neemt ons mee in een BBQ-battle waarin twee chefs het beste BBQ-gerecht met Sopropo proberen te maken. Er is een screening van “Melon-A-mer”, een film gemaakt door Sarojini Lewis. Lenno Munnikes van Flevo Campus sluit aan en vertelt over het onderzoeksproject ‘Toko van de toekomst’.
We zouden het fantastisch vinden als jij erbij bent!
Waarom sopropo?
Sopropo, karela of bittergourd is de bittere groente die qua uiterlijk nog het meest lijkt op een komkommer. De groente heeft een belangrijke rol in talrijke eetculturen over de hele wereld. De groente, waarvan de verkoop in Nederland groeit, wordt ook steeds vaker in de polder geteeld.
Het verhaal achter de groente is wanneer je een blik werpt op de mondiale voedselgeschiedenis heel belangrijk. En vandaag de dag staan de recepten en gebruiken van sopropo symbool voor een rijk migratieverleden.
Het programma
- In gesprek met Judith Cyrus over koken met sopropo
- Sopropo Gin-proeverij met De Onrust Stokers
- Filmscreening + Q&A “Melon-A-Mer” van Sarojini Lewis
- Sopropo BBQ Battle – twee teams strijden om het beste Sopropo BBQ-gerecht
- Lenno Munnikes over de ‘Toko van de Toekomst’
- Host: Howard Komproe
We houden bij het organiseren de geldende richtlijnen van het RIVM en Rijksoverheid aan.
In het kort
Wat: Sopropo Festival – Met o.a. Howard Komproe, Judith Cyrus, Stefan van Hees en Sarojini Lewis
Wanneer: vrijdag 24 september 2021
Hoe laat: vanaf 15.00 uur tot 18.00 uur
Waar: ONZE Volkstuinen, Hugo de Vriesweg 10, Almere
Sopropo Festival is een co-productie van Flevo Campus en Green Health Solutions.