How do we feed the city?

Publicatie

Whitepaper "De bonenrevolutie" nu te downloaden

Bonen (en andere peulvruchten) kunnen de wereld redden! En om daar aandacht voor te vragen is het aanstaande zaterdag Wereld Peulvruchtendag. Flevo Campus werkte de afgelopen maanden aan een programmareeks over bonen en peulvruchten en bundelde de bevindingen in een whitepaper dat vanaf vandaag te downloaden is.
Banner whitepaper 1

De eiwittransitie… een beetje een afstandelijk woord voor eigenlijk een eenvoudig concept: mensen hebben eiwitten nodig voor een gezonde voeding. Die halen ze nu meestal uit dierlijke producten, maar dat moet in de toekomst minder worden, want die dierlijke producten hebben allerlei grote nadelen. De intensieve dierhouderij, die op dit moment is ingericht om ons van al die vlees, vis en zuivel te voorzien is namelijk slecht voor het milieu, slecht voor het klimaat (door de uitstoot van broeikasgassen), slecht voor de stikstofuitstoot, slecht voor diervriendelijkheid…en zo kan je nog wel een tijdje doorgaan.

Gelukkig weten we dat we onze o zo belangrijke eiwitten eigenlijk beter uit planten kunnen halen. Welke planten dan? Nou, om te beginnen de bonen en andere peulvruchten, want die zijn hartstikke rijk aan eiwitten en hebben daarnaast nog andere voordelen. Ze zijn goed voor de bodem (ze binden stiktof), goed voor de gezondheid, goed voor het milieu, het klimaat, de stikfstofuitstoot, diervriendelijkheid enzovoor, simpelweg omdat ze dierlijke eiwitten kunnen vervangen.

Dat wisten we toch al…?

Ja, dat weten we al decennia. En toch… gebeurt er verdraaid weinig. Nederlanders bungelen steevast onderaan het lijstje met boneneters. Ondanks het feit dat er een Nationale Eiwitstrategie is en ondanks de inzet van een brede schare instituten en organisaties.

Flevo Campus deed onderzoek naar de zaak, hield een programmareeks (in samenwerking met Pakhuis de Zwijger) en bundelde zijn bevindingen in een whitepaper die vanaf nu te downloaden is. Geïnteresseerd? Gebruik dan het onderstaande formulier. Als je de gevraagde gegevens achterlaat, wordt je doorgelinkt naar de downloadpagina.

Over de privacy: we willen graag weten wie er allemaal interesse in het onderwerp hebben. Vul daarom je naam in. Die wordt verder nergens gedeeld, het is puur voor de auteurs van het whitepaper. Een emailadres achterlaten is niet verplicht, maar als je het doet kunnen we je op de hoogte houden van voortgang op dit onderwerp. We gaan je dus zeker niet spammen!

Download WhitePaper 'De Bonenrevolutie'

Naam(Vereist)
Vul hier je emailadres in en we sturen je updates. Je kunt ook een opmerking achterlaten!
Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website