Publicatie
Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden
Over eten: het voedselsysteem in woelige tijden
In 2050 zijn er tien miljard mensen op de wereld – misschien iets meer, misschien iets minder – en ondanks dat de 21ste eeuw alweer twintig jaar oud is, is het nog altijd niet duidelijk hoe al die mensen duurzaam, gezond en genoeg te eten gaan krijgen. Ondertussen krijgt het huidige systeem het flink te verduren: terwijl het nog bijkomt van de maatregelen tegen corona die begin 2020 werden ingesteld, demonstreert een steeds grimmiger contingent agrariërs tegen een overheid die met bokkensprongen probeert te voldoen aan de Europese regels voor stikstofuitstoot. Never a dull moment in voedselland Nederland en 2020 is tot nu toe zeker geen uitzondering.
Meld je aan voor de boekpresentatie en Meet-Up over deze essaybundel op donderdag 29 oktober! >>
Met nog maar 30 jaar te gaan tot dat illustere jaar 2050 is de tijd van discussie voorbij: er wordt gehakt, er vallen spaanders, maar de tijd tikt ongenadig door. In de bundel Over eten wijzen Nederlandse journalisten en denkers – geholpen door internationaal gerenommeerde auteurs zoals Michael Pollan en Annia Ciezadlo – op pijnpunten, moeilijke hordes, die desalniettemin genomen moeten worden en de onverwachte balans tussen extremen die het voedselsysteem in 2050 lijken te gaan vormen.
Annia Ciezadlo, Michael Pollan, Janno Lanjouw, Martine Kamsma, Joris Lohman, Hidde Boersma en Marcel aan de Brugh schreven mee aan de bundel. De bundel is vanaf eind oktober bij iedere (online) boekhandel verkrijgbaar.
Eerdere essaybundels van Flevo Campus (De buik van de stad uit 2018 en Boze boeren, LED-lampen en kipdino’s uit 2019) zijn ook als ebook verschenen. De publicaties zijn hier gratis te downloaden.