How do we feed the city?
Chut-IceT samen

Supermarkt van de Toekomst

Vroeger. Vroeger haalden mensen hun eten uit de natuur. Later werden het gespecialiseerde winkels, zoals bakkers, groenteboeren, vishandelaars en slagers. En toen, nog helemaal niet zo lang geleden, was er iets nieuws: de supermarkt. Eén plek, waar je alles kunt krijgen.

Het werd een groot succes: tegenwoordig halen Nederlanders gemiddeld zo'n 70 procent van hun levensmiddelen bij supermarkten. Maar de supermarkt is niet onomstreden: van de ruim tienduizend producten die in veel grotere supermarkten te vinden zijn, is maar een klein deel echt gezond of voedzaam te noemen. Ook komt veel eten van ver, terwijl lokaal geproduceerd voedsel soms verstoken blijft van een publiek. Kan dat niet beter?

Bij Flevo Campus draaien we er niet omheen: ook wij gaan naar de supermarkt. En dat is reuze fijn. Maar zouden we niet kunnen kijken of de supermarkt iedere keer een klein stukje beter kan worden? Wie bepaalt wat er in het schap ligt? Bij Flevo Campus willen we de regie bij de consument leggen. We vragen aan de Almeerder: wat mis jij in de supermarkt? Wat eet en drink jij graag? Vanuit die antwoorden doen we onderzoek, maar kijken we ook wat het in de praktijk betekent om dingen te veranderen. Zo zetten we een bijvoorbeeld eigen lokale productlijn op.

Meer thema's

Cookie toestemming
We gebruiken geanonimiseerde tracking cookies op onze website